Majsbröd med kyckling och vitlöksyoghurt.

Jag bara måste ju dela med mig av ett recept som jag hittade på byblondie.se!

Recept
ca 6 majsfrallor
 
25 g jäst
2 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 ½ msk ljus sirap
½ tsk salt
1 ½ dl majsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk gurkmeja
 
1 uppvispat ägg till pensling
Chiliflakes till garnering
 
Gör så här:
1. Värm mjölken till fingervarmt 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och tillsätt lite av mjölken och rör tills jäten löst upp sig. Häll i resten av mjölken och olja och sirap.
3. Blanda majsmjöl, vetemjöl och salt och här sedan i det i degspadet lite i taget och blanda väl. Knåda ihop degen lite så allt är riktigt blandat.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i 45 min.
6. Knåda degen mycket väl och dela sedan i bitar som du rullar till runda bollar och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper. 
7. Jäs under bakduk i 45 min.
8. Pensla med ägg och strö över chiliflakes.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min i 225grader.

Vitlöksyoghurten rör du snabbt ihop med ca 250 g grekisk/turkisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor och lite hackad färsk timjan. Kycklingfiléerna är kryddade med salt, peppar och paprikapulver. Lite olivolja på och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.


Ser det inte förbannat gott ut, eller?

Insta week.

Kevin Kelly, mina damer och herrar!

2009 kunde vi se honom ta sig till slutaudition i Idol. Det var därefter som han började sjunga seriöst, och ni som inte hört honom har gått miste om något. Därför vill jag nu be er alla att klicka in på länkarna nedan - lyssna och njut! Med en snygg kombo av charm och en fantastisk röst förtjänar Kevin att höras och synas ännu mer. Så varsågoda - enjoy! ♥

http://www.facebook.com/kevinkellysweden
https://soundcloud.com/kevinkellyswe

 

Gör nytta, läs och sprid följande!

Detta inlägg hittade jag på tyras.se.
Det är inte mina egna ord, men jag vill ändå dela med mig av det!


VARNING FÖR STARKA BILDER!

Jag tror många redan vet om hur starkt utrotningshotade flera arter i vår värld är, arter vi växt upp med och som vi tar för givet alltid ska finnas kvar. Dessvärre så är sanningen något helt annorlunda. Om 30 år så kommer inte bla a lejon, tigrar, elefanter, noshörningar och flodhästar inte finnas kvar på vår planet. Tänk att aldrig kunna visa en tiger för våra barn?

Tyra har varit i kontakt med Tom Svensson som jobbar som fotograf och arbetar för att bevara våra fina djur. Idag finns det ca 1,2 miljoner olika djurarter på jordens yta, av dem utrotas 45 000 arter varje år. Kan ni förstå? Fyrtiofemtusen arter??? I Sverige finns det ca 63 000 tusen arter så på 1,5 år skulle sveriges alla djur vara utrotade om det hände här. Tänk hela Sverige utan djur…

Just nu arbetar Tom med antitjuvjakt på noshörningar i Syd Afrika tillsammans med ett antitjuvjakt team som heter Protrack (läs mer här om projektet här). En art som är väldigt hotad är noshörningen på grund av att en liten del tror att hornen kan bota sjukdomar. Det stämmer dock inte. Hornen består av keratin, samma material som vårt egna hår. Det betyder att noshörningarna dödas på fruktansvärda sätt - helt i onödan.

Jag vill sprida detta budskap, sen tänker ni kanske “vad kan vi göra då?”. Och det finns faktiskt en del konkreta saker som vi kan tänka på. Till exempel när vi reser. Låt er ALDRIG fotograferas med djur mot betalning. Oftast är te x de små apungarna tagna från sin mor och apungarna dödas direkt när de blir större och svåra att hantera. Folk vill fotas med en söt apunge, så därför dödas dom!

Ett annat tips är att inte köpa djurdelar utomlands. Gå inte på några djurshower, mata inte elefanterna och åk inte iväg på elefantsafari. Hur kul det än är med tigrar, så bör ni låta bli att fotas med dem. När folk skriver “ah de har det så bra så det är lugnt”  så stämmer inte det. Även om de är tama så är dem endast tama med deras skötare, de är rovdjur och skulle aldrig ligga still med främmande människor om de inte var neddrogade. Dygnet runt!

Stöd gärna tex Nordens Ark eller WWF som nu har en kampanj mot illegal jakt. Informera dina vänner om vad som sker i världen och dela detta inlägg på din blogg, facebook, instagram och twitter!

Den här bilden är rätt skrämmande. Här får man se hur många te x lejon det fanns för 50 år sedan. Då fanns det nästan en halv miljon lejon i världen. Idag finns det 20 000 lejon. Blir fan helt mörkrädd över att det här är fakta och inte något påhitt. Om några få år kommer alltså lejon kanske inte finnas längre. Visst är det hemskt?



I dagsläget skjuter tjuvjägarna noshörningarna med bedövningspilar så det somnar och skär av hornen. De vaknar upp med halva ansikten, tror ingen kan föreställa sig den smärtan de måste genomlida. Vissa har en långsam och plågsam död framför sig då de förblöder. Noshörningens horn kan inte bota sjukdomar, precis lika lite som våra naglar kan bota sjukdomar. Det är självklart inte bara noshörningar som går förlorade i jakten, det är många djur.

 


2 elefanter har dödats för att någon ska ha snygga betar hemma…


En djurshow. Inga värdiga liv för djuren!

 


Bild från en gorilla-jakt, bara för att någon ska få
en gorilla-hand till askkopp som säljs för några 100 kr….

 

Jag skulle vilja be alla som läser detta inlägg att sprida ut budskapet till så många som möjligt. Om ni själva bloggar, kopiera allt det här och publicera på din blogg. Länka på facebook om du har det och berätta vidare. Det hjälper Tom och alla andra som jobbar med detta projekt att fortsätta kämpa för att djuren inte ska dö ut från vår planet. Och tänk på alla tips som jag skrev i texten, många bäckar små, och tillsammans kan vi faktiskt göra en förändring!

Ni kan läsa mer om detta och Toms arbete här:
https://www.facebook.com/TomSvensson.conservationphotographer eller på www.tomsvensson.se

I hope that you find it on the first try.

It's all over the place.

 Spike rings from asos / Bracelet from net-a-porter / Rings from riverisland / Watch from Michael Kors / Studded handbag from Michael Kors Chain necklace from gojane / Ring from macys / Bracelet from intermixonline


Insta week.

What if there was no light.

Everybody deserves a friend.

Jag såg en så fruktansvärd och gripande dokumentär om mobbning igår. Den hette Bully och handlade om barn som blir utsatta för mobbning och trakasserier och som tvingas ta emot både slag och skälsord. David Long i Murray County i Georgia berättar om sonen Tyler som begick självmord 2009 efter år av mobbning. Tyler blev bara 17år. Man fick också möta Kelby Johnson från Oklahoma som kom ut som lesbisk och blev utfryst av både skolkamrater och lärare. I kyrkan är hon inte längre välkommen och på basketplanen vill ingen spela med henne - av rädsla för beröring! Såväl grannar som tidigare nära vänner har tagit avstånd från hela Kelbys familj. Kelby har försökt ta sitt liv tre gånger.

Det är inte bara i Georgia och Oklahoma som mobbningen härjar som en djävulsk epidemi. Det finns överallt! Sverige är också smittat och fullt av mobbare. Mobbare som antagligen inte mår speciellt bra själva. Vad gör samhället, skolorna, alla vuxna för att detta ska få ett slut? Gör dem någonting över huvud taget? Jag är tveksam! Mobbning har länge lett till självmord i unga år. Inte bara ett, utan flera. Det ska inte behöva vara så! Barn ska få vara barn - hur dem än ser ut, var dem än bor och vad dem än har på sig. En förälder ska aldrig någonsin behöva begrava sitt barn!!!

Felicia Pettersson var en glad liten tjej med livet framför sig, trodde jag. Hon dolde sin smärta bakom ett tufft yttre, men hon var vacker. Så vacker! Jag minns hur jag såg upp till henne redan från barnsben. Hon stod alltid upp för en, fanns där. Men hon blev under sin barn- och ungdom misshandlad både fysiskt och psykiskt, mobbad. Allt runt Felicias död har varit tufft, invecklat och konstigt. Många är övertygade om att det ligger något mycket värre än ett självmord bakom allt det här. Även jag! Ni kan läsa mer här!
Felicia blev bara 14år! ♥

Vill du vara orsaken till en annan människas död för att han eller hon har större näsa, mer finnar, mörkare hy eller äldre/billigare kläder än dig och du inte kan vara tyst och bara strunta i det? Vill du att någon ska ta sitt liv för att du inte kan vara en vän, en förebild eller för att du är oförmögen att bemöta andra som du själv vill bli bemött? Jag tror inte det. Det är tänkvärt, varför vara elak när man kan vara snäll? Ett vänligt ord kan rädda ett liv, tänk på det! Ser du någon bli mobbad - ta den mobbade under dina vingar eller berätta det för någon. En vuxen - en lärare, en förälder eller någon annan din närhet. Det kan göra så mycket! Och du kan som sagt rädda ett liv, finna en ny vän i den mobbade och sedan må väldigt bra över din handling för resten av ditt liv. Alla kan om man bara vill, och det är inte svårt! :-)

Du kan rädda liv med ett vänligt ord och en kram!


Bilden är lånad här!

Welcome to the mad house.


I need a change.

Om man skulle införskaffa sig en plattång och klippa axellångt... vad tror ni?


Bild lånad här!


Bild lånad här!
Bild lånad här!
 

Ni vet den där Sara...

Läs- och sevärd blogg som ingen mindre än min fantastiska vän Sara Lilltheir Jarnestrand ligger bakom! Läs, skratta, snyfta, förstå och ta del av en mängd snygga bilder!

Sen blir det ju inte sämre av att hon är väldigt snygg själv också!
Ni hittar henne här, den där Sara! ♥

Och så var dom tre...

I lördags välkomnade vi Aston till vår lilla familj!