Everybody deserves a friend.

Jag såg en så fruktansvärd och gripande dokumentär om mobbning igår. Den hette Bully och handlade om barn som blir utsatta för mobbning och trakasserier och som tvingas ta emot både slag och skälsord. David Long i Murray County i Georgia berättar om sonen Tyler som begick självmord 2009 efter år av mobbning. Tyler blev bara 17år. Man fick också möta Kelby Johnson från Oklahoma som kom ut som lesbisk och blev utfryst av både skolkamrater och lärare. I kyrkan är hon inte längre välkommen och på basketplanen vill ingen spela med henne - av rädsla för beröring! Såväl grannar som tidigare nära vänner har tagit avstånd från hela Kelbys familj. Kelby har försökt ta sitt liv tre gånger.

Det är inte bara i Georgia och Oklahoma som mobbningen härjar som en djävulsk epidemi. Det finns överallt! Sverige är också smittat och fullt av mobbare. Mobbare som antagligen inte mår speciellt bra själva. Vad gör samhället, skolorna, alla vuxna för att detta ska få ett slut? Gör dem någonting över huvud taget? Jag är tveksam! Mobbning har länge lett till självmord i unga år. Inte bara ett, utan flera. Det ska inte behöva vara så! Barn ska få vara barn - hur dem än ser ut, var dem än bor och vad dem än har på sig. En förälder ska aldrig någonsin behöva begrava sitt barn!!!

Felicia Pettersson var en glad liten tjej med livet framför sig, trodde jag. Hon dolde sin smärta bakom ett tufft yttre, men hon var vacker. Så vacker! Jag minns hur jag såg upp till henne redan från barnsben. Hon stod alltid upp för en, fanns där. Men hon blev under sin barn- och ungdom misshandlad både fysiskt och psykiskt, mobbad. Allt runt Felicias död har varit tufft, invecklat och konstigt. Många är övertygade om att det ligger något mycket värre än ett självmord bakom allt det här. Även jag! Ni kan läsa mer här!
Felicia blev bara 14år! ♥

Vill du vara orsaken till en annan människas död för att han eller hon har större näsa, mer finnar, mörkare hy eller äldre/billigare kläder än dig och du inte kan vara tyst och bara strunta i det? Vill du att någon ska ta sitt liv för att du inte kan vara en vän, en förebild eller för att du är oförmögen att bemöta andra som du själv vill bli bemött? Jag tror inte det. Det är tänkvärt, varför vara elak när man kan vara snäll? Ett vänligt ord kan rädda ett liv, tänk på det! Ser du någon bli mobbad - ta den mobbade under dina vingar eller berätta det för någon. En vuxen - en lärare, en förälder eller någon annan din närhet. Det kan göra så mycket! Och du kan som sagt rädda ett liv, finna en ny vän i den mobbade och sedan må väldigt bra över din handling för resten av ditt liv. Alla kan om man bara vill, och det är inte svårt! :-)

Du kan rädda liv med ett vänligt ord och en kram!


Bilden är lånad här!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

.

RSS 2.0